Dorntherapie

Wat is de Dorntherapie

Het is een zachte wervel- en gewrichtsbehandeling. Ze kan gebruikt worden bij ziektes, die direct of indirect samenhangen met de wervelkolom. De Dornmethode is vrij van ongewenste bijwerkingen, ongevaarlijk maar zeer werkzaam. Het werkt zonder medicijnen.

Wat kan de Dornmethode voor mij betekenen

Enkele voorbeelden waarbij De Dornmethode bij gebruikt kan worden:
# Beenlengteverschil wat kan leiden tot een scheef bekken, waardoor de wervelkolom niet meer optimaal kan functioneren en er allerlei pijnklachten in het lichaam kunnen ontstaan;

# Bijvoorbeeld kyfose ( kromme rug,bochel), lordose (wervelkolom meer naar voren gekromd is), scoliose( vergroeing van je rug verloop s bocht ), bekkeninstabiliteit, schouderklachten of migraine. Reumapatiënten, omdat het de spieren en gewrichten soepeler maakt.

#Rugpijn,nekklachten,hoofdpijn,armpijn,bilpijn,zenuwbeklemming,heupklachten, spit, herna en voet/ knieproblemen.

# Het is bij uitstek geschikt voor kinderen en mensen die niet “gekraakt” willen of kunnen worden.

# De volgende gewrichten kunnen gecorrigeerd worden:

benen, bekken, lendenwervels, borstwervels,
nekwervels, sleutelbeen, kaakgewricht,
schoudergewricht, elleboog,pols,duim,vingers

Wat gebeurt er tijdens de behandeling

Eerst beginnen we met het opheffen van het beenlengte verschil.

Hierna worden alle rugwervels gecontroleerd, de iets scheefstaande wervels worden dmv zachte druk van de duim weer op zijn plaats gezet, dit alles gebeurd in dezelfde ritmische beweging waarbij je met je arm en of been heen en weer zwaait.

De Dornmethode is een methode die corrigeert vanuit beweging, omdat het een niet en of minder pijnlijke manier van corrigeren is.

Nadat deze methode is toegepast loop je een klein stukje heen en weer en wordt er gecontroleerd evenals gevraagd of je verschil merkt.

Als afsluiting van de Dorn methode ontvang je een Breuss-massage, die zich richt op de gehele wervelkolom en dan met name de tussenwervelschijven.

Na de Dornmethode behandeling

Is het belangrijk om goed te drinken om al je afvalstoffen goed te laten afvoeren. Het kan zijn dat je wat emotioneler bent, aangezien de methode niet alleen op de ruggenwervel werkt maar ook op je hele inwendige gestel, dus ook je emoties.

Hoeveel Dornmethode behandelingen heb je nodig

Niet altijd is het mogelijk om in 1 behandeling alle wervels weer op zijn plaats te kunnen krijgen. Meestal zijn er 3 a 7 behandelingen nodig, maar dit verschilt uiteraard per persoon